fbpx

Moderne byggeri med historiske træk i Bindesbøll Byen

Arkitektur inspireret af historien

Bebyggelsens navn, Alléhusene, er inspireret af boligernes placering. De ligger nemlig ud til Bindesbøll Allé, hvor de smukke platantræer fuldender alléfølelsen.

Alléhusene udstråler en moderne fortolkning af det tidligere Gottlieb Bindesbølls psykiatriske hospital fra 1850, hvor der er draget inspiration fra med hensyn til bl.a. farvevalget.

Bebyggelse omgivet af naturen

Alléhusene er bygget i 3-4 etagers højde og har indgang fra både Bindesbøll Allé mod syd og Ellen Jensens Gade mod øst. Boligerne har hver især en eller to altaner, som er rummelige og er udstyret med flotte balustre-værn, der bidrager til den arkitektoniske stilrene helhed.

Mellem bebyggelsens to karréer finder du et lille, hyggeligt torv. Naturen kommer rigtig til sin ret, når du bevæger dig om på bagsiden af bebyggelsen. Her bliver den skønne natur trukket helt ind til boligerne i form af to gårdrum og en omgivende have, som er livlig og grøn. De naturskønne arealer, som indbyder til leg og hygge, harmonerer med den øvrige arkitektur og skaber en helhed.

Book en fremvisning

Moderne fortolkning og unik farvesammensætning

Alléhusenes farvesammensætning er langt fra tilfældig. Husene adskiller sig fra hinanden og er delt op i mindre strukturer, som bliver forstærket af det skiftende farvespil mellem de gule, grå og rødbrune tegl. Bebyggelsen føles yderligere unik med de forskellige murværksdetaljer og frem- og tilbageryk i facaden, som skaber en levende helhed på bygningen.

 

Farven på både dør- og vindueskarme er inspireret af historien. Den karakteristiske grønne farve fra det tidligere psykiatriske hospital er diskret inkorporeret i arkitekturen og bebyggelsens samlede udtryk.